Zupa ogórkowa

Zrobiłam bulion wołowy. Z kilograma wołowiny i wędzonych kości.

Jaką zupę zrobić? Zrób ogórkową! Ja nie lubię ogórkowej. Ale jak to, ogórkowej nie będzie?

Ogórki kiszone mam od mamy, więc jednak ogórkowa była. I nawet mi zasmakowała 😉

1 litr bulionu wołowego (z dodatkiem wędzonych kości) zagotowałam. 6 kiszonych ogórków starałam na grubych oczkach i podsmażyłam na 1 łyżce masła. Ogórki dodałam do bulionu, gotowałam na wolnym ogniu przez ok. 15min. Następnie dodałam 1/2 drobno startej marchewki z bulionu, 6 średnich ugotowanych ziemniaków pokrojonych w 1-2cm kostkę oraz mięso obrane z wędzonych kości. Zupę zaciągnęłam 125ml 18% śmietany oraz doprawiłam solą i pieprzem do smaku.

2 myśli na temat “Zupa ogórkowa”

Pozostaw odpowiedź rogatek Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code