Wytrawne naleśniki z tuńczykiem i sosem koperkowym

Mam misję. Nawrócenie takiego jednego do naleśników 😉

Jajko, piwo i mąkę ubiłam na ciasto naleśnikowe, usmażyłam dość cienkie naleśniki.
Tuńczyka w sosie własnym wymieszałam z posiekaną cebulą, ząbkiem czosnku, kukurydzą z puszki oraz tartym żółtym serem. Doprawiłam solą i pieprzem.
Naleśniki zawinęłam w ruloniki z farszem, ułożyłam w naczyniu żaroodpornym. Przykryłam niezbyt szczelnie folią aluminiową i wstawiałm na 30min do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Trochę wody zagotowałam z odrobiną vegety. Dodałam posiekanego koperku. W kubku łyżkę mąki rozmieszałam z odrobiną wody, a następnie dodałam śmietanę 30%. Całość zahartowałam i dodałam do wody z koperkiem. Pogotowałam kilka minut na wolnym ogniu, aby sos zgęstniał.
Zapieczone naleśniki przełożyłam an talerz i polałam sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code