Schab duszony po raz drugi

Mięso przygotowane przez mojego mężczyznę, który wtedy na zwolnieniu siedział w domu. Moje są dodatki 😉

Schab w kawałku obsmażamy, następnie podlewamy wodą i dusimy przez ok. 1h. Po 30 min dodajemy marchewkę, kawałek pora i pietruszki, ząbek czosnku. Na koniec smażenia warzywa wyciągamy i siekamy (np. w malakserze) i wrzucamy z powrotem do garnka. Sos zaciągamy 1 łyżką mąki rozrobioną w wodzie, doprawiamy solą i tymiankiem do smaku. Mięso podałam z mieszanką sałat z dodatkiem kwaśnej śmietany i świeżo mielonego pieprzu, oraz ziemniakami podsmażonymi z kminem rzymskim.


 

3 myśli na temat “Schab duszony po raz drugi”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code