Mięso przygotowane przez mojego mężczyznę, który wtedy na zwolnieniu siedział w domu. Moje są dodatki 😉
Schab w kawałku obsmażamy, następnie podlewamy wodą i dusimy przez ok. 1h. Po 30 min dodajemy marchewkę, kawałek pora i pietruszki, ząbek czosnku. Na koniec smażenia warzywa wyciągamy i siekamy (np. w malakserze) i wrzucamy z powrotem do garnka. Sos zaciągamy 1 łyżką mąki rozrobioną w wodzie, doprawiamy solą i tymiankiem do smaku. Mięso podałam z mieszanką sałat z dodatkiem kwaśnej śmietany i świeżo mielonego pieprzu, oraz ziemniakami podsmażonymi z kminem rzymskim.
nie jest to suche? ja mam traumę lekką i schabowe jem tylko kiedy nie mam wyjścia a mam kawał schabu w zamrażarce :/
jak dobrze obsmażysz – szybko, z każdej strony, to zostaje wilgotne w środku
sałatka najładniejsza 😀