Sałatka z rukoli i pomidorków cherry z mozarellą i grzankami

Wielki debiut naszej rukoli 🙂 Mały debiut był rano, z jajecznicą. Sałatka podana do kanciatych kotletów mielonych.

Składniki:
400 g pomidorków cherry ♥ kilka garści rukoli ♥ kulka mozzarelli ♥ 2 garście grzanek (na szybko: pieczywo pokroić w 1 cm kostkę, wrzucić na teflonową patelnię, wysuszyć, dodać odrobinę masła i zrumienić) ♥ liście świeżej bazylii i kilka gałązek cząbru ♥ 100 ml oliwy ♥ łyżeczka octu ryżowego ♥ sól i pieprz do smaku

Do miski dajemy umytą rukolę, pomidorki przekrojone w pół, mozzarellę pokrojoną w kosteczkę lub w wiórki, polewamy sosem z oliwy, octu oraz ziół i przypraw. Mieszamy delikatnie. Posypujemy grzankami, podajemy od razu.

Przepis bierze udział w akcji „Zdrowie na talerzu”, organizowanej przez Edytę z Ekoquchni


2 myśli na temat “Sałatka z rukoli i pomidorków cherry z mozarellą i grzankami”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code