Sałatka warstwowa

Najlepiej prezentuje się w dużej szklanej misie; dać dużą łyżkę, żeby można było od samego dołu nabierać.

Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo ♥ średni por ♥ puszka kukurydzy ♥ puszka czerwonej fasoli ♥ duża czerwona papryka ♥ 20 dkg żółtego sera ♥ majonez ♥ ketchup ♥ sól, pieprz

Jajka i paprykę kroimy w drobną kosteczkę; pora na pół przekrawamy i kroimy na piórka; ser trzemy na średnich oczkach; kukurydzę odcedzamy; fasolę wrzucamy na sitko, płuczemy wodą i zostawiamy do ocieknięcia

Układamy warstwami:

jajka,
trochę soli i pieprzu,
majonez,
fasola,
por,
trochę soli i pieprzu,
ketchup,
kukurydza,
papryka,
trochę soli i pieprzu,
majonez,
ser żółty.

Jedna myśl na temat “Sałatka warstwowa”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code