Sajgonki ze szpinakiem

Kolejna wariacja na temat sajgonek.

Składniki na 5 sajgonek:
♥ 5 arkuszy papieru ryżowego
♥ 100-150g szpinaku
♥ garść makaronu ryżowego (nitki)
♥ olej do smażenia
♥ sos czosnkowy

Szpinak zagotować z odrobiną wody. Makaron zalać wrzątkiem na 3 minuty. Odcedzić, pokroić na 2 cm kawałki. Następnie wymieszać z szpinakiem.
Papier ryżowy moczyć przez pół minuty w ciepłej wodzie z dodatkiem cukru, aż zmięknie. Następnie nałożyć szpinak i plasterek sera, zawinąć. Smażyć na oleju, aż się zrumienią. Usmażone odsączyć na ręcznikach papierowych. Wyłożyć na talerz i podać z sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code