Roladki schabowe z młodymi ziemniaczkami i marchewką.

Kotlety schabowe mocno rozbiłam. Na każdym kawałku mięsa ułożyłam pasek czerwonej papryki, sera żółtego i pora oraz gałązkę świeżego tymianku. Zawinęłam roladki i obwiązałam nitką. Obsmażyłam w głębokiej patelni na oleju. Następnie zdjęłam nitki, wrzuciłam z powrotem na patelnię, podlałam wodą, doprawiłam czerwoną słodką papryką, mielonym czarnym pieprzem i dusiłam przez ok. 20 min. Po wyjęciu rolad zaciągnęłam sos mąką wymieszaną z zimną wodą.

Młode ziemniaki wyszorowałam, pokroiłam w ćwiarki i ugotowałam w mundurkach.

Pokrojoną w kostkę marchewkę ugotowałam do miękości w doprawionej solą, cukrem i octem małej ilości wody. Zaciągnęłam zasmażką z zrumienionej na złoto mąki na maśle.

Całość posypałam siekanym koperkiem.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code