Placuszki z cukinii

Cukinia. Z ogródka. Zapomniałam zważyć, ale średnie wielkości, bo nie chciałam, żeby pestki za bardzo wyrosły.

Szybka kolacja. Obiad, przekąska też może być. Wyśmienite z kwaśną śmietaną i świeżym koperkiem.

Głodna byłam strasznie, więc zdjęcia ni ma 😉


Składniki:

  • średniej wielkości cukinia, starta na drobnych oczkach
  • 1 jajko
  • 2 łyżki startego na drobnych oczkach żółtego sera
  • 3 łyżki mąki
  • kwaśna śmietana
  • świeży koperek
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Cukinię, ser, mąkę i jajko mieszamy razem. Solimy i pieprzymy, mieszamy. Smażymy placuszki, tak jak placki ziemniaczane.

Podajemy z kwaśną śmietaną, wymieszaną z posiekanym koperkiem.

Jedna myśl na temat “Placuszki z cukinii”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code