Placek po węgiersku

Mojego Mężczyznę poprosiłam o obranie i starcie ziemniaków, posolenie, dodanie łyżeczki  😉 Wołowinę pokroiłam w 2cm kostkę i obsmażyłam. Dodałam posiekaną cebulę oraz pokrojoną w kosteczkę 1 żółta i czerwoną paprykę, doprawiłam suszoną ostrą czerwoną papryką, pieprzem kolorowym, tymiankiem i czosnkiem, podlałam wodą i dusiłam, aż mięso zmiękło. W między czasie odlałam wodę z startych ziemniaków, dodałam surowe jajko i mąki ziemniaczanej, aby ciasto było dość gęste. Usmażyłam placki na złoty kolor. Do mięsa dodałam pomidory krojone, dusiłam przez kolejne 10min mieszając kilka razy, na koniec dodałam posiekaną natkę pietruszki. Placki podałam z sosem i kwaśną śmietaną. 

Jedna myśl w temacie “Placek po węgiersku”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

code