Pasta z wędzonej makreli. Do chleba.

Uwielbiam wędzone ryby. Z makrelą mogę sobie usiąść i zjeść ją sama w całości na jeden raz 🙂

Pasta jest banalnie prosta, można do niej dodać jeszcze zielony groszek (akurat zabrakło), albo trochę czosnku.

1 wędzoną makrelę obrałam z ości, rozdrobniłam widelcem. 1/2 średniej cebuli i 2 jajka ugotowane na twardo pokroiłam w drobną kostkę i dodałam do ryby. Pastę wymieszałam z 2 łyżkami majonezu, doprawiłam do smaku solą morską oraz kolorowym pieprzem.

 

3 myśli na temat “Pasta z wędzonej makreli. Do chleba.”

Pozostaw odpowiedź Maggie Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code