Panierowane cząstki kurczaka

Idealne zarówno na ciepło jak i na zimno. Na zakąskę lub w większej ilości na obiad, z sosem czosnkowym lub sałatką. Ja przygotowałam do kurczaka minbułeczki z pomidorkami oraz sałatkę z pomidorów, papryki, cebulki i fety.Zapakować i można iść na cały dzień do pracy.

Składniki na 3 osoby:

  • podwójny filet z kurczaka
  • jajko, bułka tarta i mąka do panierowania
  • olej do smażenia
  • ulubione przyprawy do kurczaka

Kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy na paseczki o grubości 1cm i długości ok. 5cm. Mąkę mieszamy z przyprawami. Panierujemy kolejno w: mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Jeśli chcemy kurczaka zabrać do pracy usmażone mięso rozkładamy na papierowym ręczniku aż do całkowitego ostygnięcia.

Przepis bierze udział w akcji:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code