Młode ziemniaczki w sosie koperkowym

Koperek oszalał. Muszę go zagospodarować. Na początek prosto, ale pysznie. Jako samodzielne danie, lub dodatek do obiadu (pasuje do tego np. jajko gotowane lub sadzone, ryba lub mięso).

Składniki

  • młode ziemniaczki
  • 250g śmietanki 18%
  • mały pęczek koperku
  • łyżeczka Vegety
  • łyżka mąki
  • sól

Ziemniaki szorujemy szczoteczką. Gotujemy w mundurkach, w osolonej wodzie, wg gustu. Śmietankę wlewamy do rondelka, podgrzewamy, dodajemy posiekany koperek, doprawiamy Vegetą. Mąkę rozrabiamy w odrobinie wody, zaciągamy nią sos. Gotujemy n małym ogniu, aż zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu. Ziemniaku polewamy sosem.

2 myśli w temacie “Młode ziemniaczki w sosie koperkowym”

Pozostaw odpowiedź rogatek Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code