Makaron pełnoziarnisty, papryka, kurczak.

Szybki obiad, pomiędzy sprzątaniem łazienki a pokoju. Trzy kolory papryki, pierś z kurczaka, makaron pełnoziarnisty, połączone delikatnym sosem śmietanowym.

Na 2 porcje.

Pojedynczą pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę. Rumienimy na maśle klarowanym. Po 1/2 czerwonej, zielonej i żółtej papryki kroimy w cienkie paseczki, dodajemy do kurczaka, podlewamy odrobiną wody, dodajemy szczyptę soli i 1/2 łyżeczki tymianku suszonego i dusimy pod przykryciem ok. 6-8min. W międzyczasie gotujemy 20 dkg makaronu al dente wg instrukcji na opakowaniu. 50 ml wody mieszamy z 1 czubatą łyżką mąki. Następnie dolewamy do tego 150ml śmietanki słodkiej 12-18%. Wlewamy na patelnię, redukujemy. Podajemy z makaronem, posypane tartym parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code