Łosoś z orzechami

Przepis podpatrzony kiedyś w telewizji, odtworzony z pamięci 😉

Składniki na 1 porcję:
♥ 50 g wędzonego łososia
♥ 2 łyżki posiekanych i prażonych orzechów włoskich
♥ 150 ml słodkiej śmietanki 18%
♥ szczypta szafranu oraz chili
♥ masło klarowane do smażenia
♥ 70 g makaronu (np. świderki) ugotowanego al dente 

Łososia podsmażamy na maśle, na małym ogniu razem z orzechami – mieszamy, żeby orzechy się nie przypaliły. Orzechy i rybę zalewamy śmietaną, dodajemy przyprawy. Gotujemy na wolnym ogniu, 2-3 minuty aż zgęstnieje.
Podajemy z makaronem.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code