Krewetki z brie

Przekąska do filmu.

Składniki:
♥ 250g mrożonych krewetek tygrysich (obranych) 
♥ 200g sera brie 
♥ dwie łyżki masła 
♥ pół łyżeczki curry 
♥ 2 ząbki czosnku

♥ 2 ząbki czosnku 
♥ 4 łyżki majonezu 
♥ tymianek, bazylia, estragon i rozmaryn

Krewetki
Krewetki rozmrażamy, odsączamy z wody. Masło, curry i czosnek przeciśnięty przez praskę ucieramy ze sobą i smażymy w nim krewetki z obu stron na małym ogniu, aż się leciutko zarumienią.

Sos
W międzyczasie czosnek z majonezem i ziołami. 

Gorące krewetki układamy dookoła talerza, przekładając plasterkami sera brie. Na środku ustawiamy miseczkę z sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code