Krakersy serowe

Wyśmienite do piwa, zamiast chipsów czy paluszków niewiadomego pochodzenia 😉

Składniki:

  • 200g startego, żółtego sera
  • 100g mąki
  • 100g miękkiego masła
  • szczypta soli i pieprzu
  • po pół łyżeczki słodkiej i ostrej papryki

Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy jak na kruche ciasteczka, wycinamy foremkami lub nożem w kwadraty. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w 175 stopniach przez ok 10-15min.

4 myśli w temacie “Krakersy serowe”

  1. naszlo mnie na cos slonego i padlo na nie 🙂 rzeczywiscie pyszne, pieklam w 200 stopniach przez 10min (potem krocej bo piekarnik sie rozgrzal). jak dla mnie za duzo masla, ale wiem, ze ser tez mial na to wplyw, im tlustszy ser tym mniej masla 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

code