Gulasz wołowy w sosie cebulowo-musztardowym z batatami i marchewką

Dla tych co lubią połączenie słodkiego z ostrym 😉

Wołowinę pokroiłam w drobną kostkę, podsmażyłam na rozgrzanym oleju, dodałam posiekaną cebulę ząbek czosnku, dusiłam pod przykryciem ok. 30min.
W między czasie ugotowałam marchewkę pokrojoną w kostkę w niewielkiej ilości wody z dodatkiem vegety, oraz batat w lekko osolonej wodzie. Marchewkę zaciągnęłamłyżką mąki rozrobionej w zimnej wodzie.
Wymieszałam 100ml śmietanki 30% 1 łyżką musztardy Dijon i dodałam do mięsa, doprawiłam solą i pieprzem. Mięso pozostawiłam na 5min odkryte, żeby sos się zredukował.

Mięso podawać z batatem i marchewką.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code