Curry z wieprzowiny i dyni

Trochę jesieni na wiosnę 😉 przy okazji porządków w zamrażarce znalazłam jeszcze porcję tartej dyni. Z pierogów zostało trochę wieprzowiny. I tak powstał szybki obiad 😉

Na dwie porcje.

W głębokiej patelni podgrzewamy olej, prażymy 1 łyżeczkę kuminu, po 1/2 łyżeczki garam masali, kurkumy i czerwonej mielonej ostrej papryki. W oleju z przyprawami smażymy 20 dkg mielonej wieprzowiny, następnie dodajemy 1 szklankę (250 ml) dyni startej na dużych oczkach. Podlewamy 100 ml wody, dusimy przez 5 min.
Podajemy z ugotowanym ryżem i sosem jogurtowo-miętowym (jogurt wymieszany z świeżą, posiekaną miętą). 

Jedna myśl na temat “Curry z wieprzowiny i dyni”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code