Chilli con carne

Bo lubimy ostre 🙂

2 czerwone cebule drobno posiekała i zeszkliłam na 1 łyżce masła. Około 300g wołowiny pokroiłam w 1cm kostkę i wrzuciłam do cebuli, dodałam sporą szczyptę soli morskiej. Obsmażyłam mięso, mieszając od czasu do czasu, następnie dodałam 400g pomidorów krojonych, odsączoną zawartość 1 puszki czerwonej fasoli oraz 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w zapałki, doprawiłam płatkami chilli, czosnkiem, pieprzem i oregano.
Dla złagodzenia ostrego smaku do chilli podałam mizerię: ogórek pokrojony w zapałki (mam tarkę o bardzo dużych oczkach), jogurt naturalny, posiekana świeża mięta, sól i pieprz do smaku.

2 myśli na temat “Chilli con carne”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code