Cannelloni z wołowiną i szpinakiem

Zachciało się makaronu, to zrobiłam. Co prawda myślał o jakiś kokardkach+sos, ale w sobotę na łatwiznę nie pójdę 😛

Wołowinę zmieliłam z dodatkiem cebuli i czosnku. Następnie doprawiłam pieprzem i płatkami chilli i podsmażyłam na patelni. Szpinak w liściach porwałam na mniejsze kawałki i wymieszałam z mięsem. Makaron napełniłam farszem. Naczynie żaroodporne wysmarowałam pulpą pomidorową, na niej ułożyłam rurki, następnie przykryłam znowu pomidorami. Posypałam bazylią i oregano, a na koniec tartym żółtym serem. Całość zapiekałam przez 30min w 200 stopniach, następnie na 5min podkręciłam do 225, żeby ser się zrumienił.

3 myśli na temat “Cannelloni z wołowiną i szpinakiem”

  1. bobovita robi obiadki dla maluchów cannelloni z cukinią i wołowiną 😀
    tak na prawdę do rur można wpakować wszystko co się lubi 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code