Brzoskwninie, galaretka, śmietana

Miałam ochotę na brzoskwinie. I chciałam coś w końcu z cukrowymi gwiazdkami zrobić 😉

Porcja na 6 osób.

6 połówek brzoskwiń z zalewy układamy na talerzu/desce do krojenia. Wierzch delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym. 50g gorzkiej czekolady topimy w kąpieli wodnej. Każdą połówkę polewamy czekoladę i posypujemy dowolną posypką (cukrowe, czekoladowe, posiekane migdały, orzechy itp.). Przygotowujemy jedną galaretkę owocową wg instrukcji na opakowaniu (w moim przypadku cytrynowa). Galaretkę i brzoskwinie odstawiamy, aby stężały (czekolada na brzoskwiniach, nie brzoskwinie ;)). Galartkę kroimy nożem w kosteczkę. Brzoskwinie podajemy na porcji galaretki z bitą śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code