Borowikowa

Borowików część druga 🙂

Borowiki oczyściłam, kapelusze pokroiłam w grubą kostkę, nóżki drobniej. Posiekaną cebulę zeszkliłam na maśle, dodałam pokrojone kapelusze, podsmażyłam ok 5min. Do gotującego się bulionu warzywnego dodałam pokrojone nóżki. Gotowałam na wolnym ogniu przez 15min. Dodałam do garnka kapelusze z cebulką, doprawiłam solą, pieprzem i cząbrem. Zupę zaciągnęłam śmietanką 18% z odrobiną mąki (do kubeczka wlałam 50ml zimnej wody, wymieszałam z łyżką mąki, dolałam śmietankę, wymieszałam, i powoli dodałam do zupy). Po nałożeniu zupy na talerze, posypałam posiekaną natką pietruszki i tartym parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

code