Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym

Na 2 porcje.
Polędwicę wieprzową (30-35 dkg)
kroimy na plastry. Obsmażamy na złocisto z obu stron, następnie podlewamy wodą, lekko solimy i dusimy przez ok. 20min.  Po tym czasie do mięsa dodajemy 4-6 łyżeczek chrzanu tartego, dokładnie mieszamy z sokami spod mięsa. W kubku rozrabiamy 1 czubatą łyżeczkę mąki z 50 ml wody, a następnie dolewamy 100 ml 18% śmietanki – wlewamy całość na patelnię, dokładnie mieszamy z sosem i podgrzewamy przez 2-3 minuty. Podajemy z ugotowanym ryżem oraz grillowanymi warzywami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>